Les Jornades de la Carxofa a Amposta,  se celebren a la capital del Montsià cada any a l’arribar la primavera i posen als restaurants de l’Associació de Restauradors d’Amposta en el centre gastronòmic del sud i nord de Tarragona. El tret de sortida és la Festa de la Carxofa on es gaudeix de diferents activitats relacionades amb aquest producte de l’horta ebrenca.

gprovincia_guia_tarragona_carxofadaEls menús dels restaurants que  es poden degustar durant les jornades, s’omplen de magnífiques receptes on la carxofa te el seu paper com a protagonista cada edició, amb un èxit increïble. Tapanada de cruixent de carxofa, Sandvitx d’entrecot amb formatge de cabra i laminat de carxofa, Carpaccio de carxofa amb anxoves i encenalls de foie, etc. són alguns dels plats que han tastat els visitants que s’aproximen  a Amposta.

gprovincia_guia_provincia_cUna cita que any rere any no para de créixer. Però no volem acabar sense explicar-vos una recepta molt simple i que és imprescindible a qualsevol rostida o calçotada que es faci al nostre territori, la Carxofa a la Brasa.

Només cal que agafeu les carxofes, els hi talleu els tronxos, les agafeu per la base, esclafeu-les perquè s’obrin. De cap per avall es posen a les graelles, al cap d’una estona es giren i s’amaneixen amb sal, oli i pebre negre i a coure fins que les fulles es treuen sense resistència. Ja estan preparades per menjar!!

Són increïbles, molt gustoses, fàcils de fer i molt típiques com acompanyament de carn rostida o soles. Una altra delicatessen de la rica gastronomia del territori!!

Què fer Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.