Les Jornades de la Carxofa a Amposta, se celebren a la capital del Montsià cada any a l’arribar la primavera i posen als restaurants de l’Associació de Restauradors d’Amposta en el centre gastronòmic del sud i nord de Tarragona. El tret de sortida és la Festa de la Carxofa on es gaudeix de diferents activitats relacionades amb aquest producte de l’horta ebrenca.
Els menús dels restaurants que es poden degustar durant les jornades, s’omplen de magnífiques receptes on la carxofa te el seu paper com a protagonista cada edició, amb un èxit increïble. Tapanada de cruixent de carxofa, Sandvitx d’entrecot amb formatge de cabra i laminat de carxofa, Carpaccio de carxofa amb anxoves i encenalls de foie, etc. són alguns dels plats que han tastat els visitants que s’aproximen a Amposta.
Una cita que any rere any no para de créixer. Però no volem acabar sense explicar-vos una recepta molt simple i que és imprescindible a qualsevol rostida o calçotada que es faci al nostre territori, la Carxofa a la Brasa.
Només cal que agafeu les carxofes, els hi talleu els tronxos, les agafeu per la base, esclafeu-les perquè s’obrin. De cap per avall es posen a les graelles, al cap d’una estona es giren i s’amaneixen amb sal, oli i pebre negre i a coure fins que les fulles es treuen sense resistència. Ja estan preparades per menjar!!
Són increïbles, molt gustoses, fàcils de fer i molt típiques com acompanyament de carn rostida o soles. Una altra delicatessen de la rica gastronomia del territori!!