gprovincia_clotxa_ribera_ebreLa clotxa és un plat tradicional de la comarca de la Ribera d’Ebre molt arrelat al territori i que a qui li agradi menjar fort li encantarà. I amb aquest temps de fred entra molt bé.

Els seus ingredients per persona són: mig pa de pagès sense molla, arengada, tomates, cebes i alls escalivats, un bon oli de la zona, un bon foc de brases i tot, acompanyat d’un bon vi d’alguna de les DO’s que tenim a la província de Tarragona i, sobretot, de bona companyia.

gprovincia-Festa Clotxa-ribera-ebre
Font: rol-riberaonline

Els seus orígens  els trobem en el menjar dels pagesos quan anaven al camp per realitzar les dures tasques del seu dia a dia, ja que és un àpat ric en calories que aporta l’energia necessària per poder fer els treballs al camp de cada temporada. A més, en aquell temps s’havia de passar alguns dies fora de casa i al rebost del mas sempre hi havia els ingredients necessaris per cuinar-la.

És perfecte per fer al camp amb amics i  família, perquè els ingredients els trobem tot l’any i a més, no és difícil de cuinar. No obstant això, podeu aprofitar activitats que es fan als nostres pobles com les Jornades Gastronòmiques de la Clotxa als restaurants de la Ribera d’Ebre que es duen a terme cada any a l’hivern.

La clotxa es un plato tradicional de la comarca de la Ribera d’Ebre muy arraigado al territorio y que a quien le gusta comer fuerte le encantará. Y con este tiempo de frío entra muy bien.

Sus ingredientes por persona son: medio pan de payés sin miga, arengada, tomates, cebollas y ajos escalivats, un buen aceite de la zona, un buen fuego de brasas y todo, acompañado de un buen vino de alguna de las DO’s que tenemos en la provincia de Tarragona y, sobretodo, de buena compañía

Sus orígenes los encontramos en la comida de los payeses cuando iban al campo para realizar las duras tareas de su día a día, puesto que es una comida rica en calorías que aporta la energía necesaria para poder hacer los trabajos del campo de cada temporada. Además, en aquel tiempo se tenía que pasar algunos días fuera de casa y en la despensa del cortijo siempre había los ingredientes necesarios para cocinarla.

Es perfecto para hacer en el campo con amigos y familia, porque los ingredientes los encontramos todo el año y además, no es difícil de cocinar. Sin embargo, podéis aprovechar actividades que se hacen en nuestros pueblos como las Jornadas Gastronómicas de la Clotxa a los restaurantes de la Ribera d’Ebre que se llevan a cabo cada año en invierno.

Sin categoría Tags:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.